Co se dělo v lednu 2014

28.2.2014 - Naše novinky

Děkujeme všem příznivcům ONLINE jazyků za jejich zájem a podporu. V lednu jsme přivítali 464 nových studentů, z čehož máme obrovskou radost.

Opět nové kurzy

V lednu jsme pro vás uvedli další dva nové kurzy. Tentokrát se jedná o Němčinu pro znalé začátečníky A2 a o Francouzštinu pro znalé začátečníky A2. Aktuálně u nás můžete studovat 10 kurzů angličtiny, 3 kurzy němčiny, 2 kurzy francouzštiny a 3 kurzy španělštiny.

Firemní vzdělávání – modul personalista

Po dlouhé době dolaďování k dokonalosti, jsme pro firemní vzdělávání spustili propracovaný modul Personalista. Tedy nástroj, který dává personalistům dokonalý přehled o stavu firemního jazykového vzdělávání. Dnes se již neutrácí peníze za jazykové vzdělávání neefektivně, ale každý personalista přesně vidí, jak dlouho studenti ve firmách studují, jak jsou úspěšní, jak jsou ve výuce daleko, kolik se naučili slovíček, jak se liší od svého studijního plánu, od průměru firmy apod. Když dokonalý přehled, tak se vším všudy. 

OJ song měl velký úspěch

Pro naší kampaň „Novoroční předsevzetí“ jsme vytvořili rádiový reklamní spot, který měl mezi našimi fanoušky velký úspěch. Pokud jste ho neslyšeli na Evropě 2 nebo Frekvenci 1, doporučujeme tento odkaz Novoroční předsevzetí. Zaručeně se pobavíte! Při příležitosti novoroční kampaně jsme provedli i průzkum mezi našimi studenty, jak to s novoročními předsevzetími mají. Výsledky průzkumu najdete zde
 

Jsme facebookoví maniaci

Kolik času denně trávíte na facebooku? Určitě to nebude málo. A právě pro vás, facebookové maniaky, připravujeme každý den zajímavosti ze světa jazyků a výuky, články, soutěže a diskuze, do nichž se můžete zapojit i vy svými komentáři. Pyšníme se ale i facebookovým e-shopem. Už jste ho viděli? Můžete tak „lajkovat“, komentovat a „šérovat“ jednotlivé kurzy. Najděte si ONLINE jazyky – angličtina online na facebooku  a připojte se k našim 5.480 fanouškům a milovníkům jazyků. LIKE! :)

Už jste také podlehli Idiománii?

Nebojte se, nejedná se o žádnou zákeřnou nemoc, je to naše nová facebooková soutěž. Probíhá každý měsíc a propukne velmi nečekaně, musíte být stále ve střehu a číhat, kdy se objeví první soutěžní otázka. Soutěž trvá 7 dní. Otázky se týkají anglických (a jiných) idiomů a za každou správnou odpověd sbíráte onliňáčky. Kdo nasbírá na své soutěžní konto nejvíce onliňáčků vyhrává titul „Onliňáka“ měsíce a tajnou cenu k tomu. Pojďte s námi také hrát!

Pravidla soutěže:
1. Na otázku, idiom či hádanku musíte odpovědět v den vyvěšení. Pozdější odpovědi nebudou brány v potaz.
2. Otázky, idiomy a hádanky jsou hodnoceny jedním až třemi onliňáky v závislosti na obtížnosti zodpovězení.
3. Je přísně zakázáno opisovat od ostatních soutěžících. V případě chycení u opisovacího procesu bude soutěžící ze hry o onliňáky dočasně vyloučen.
4. Do hry vstupuje soutěžící na své vlastní nebezpečí a na vlastní riziko.
5. Soutěžícím po infarktu či soutěžícím trpícím neovladatelnou touhou po výhře doporučujeme poradit se se svým ošetřujícím lékařem či psychiatrem o účasti v naší soutěži.
6. ONLINE jazyky neručí za ztrátu myší či za rozbité klávesnice u počítačů a vůbec za poškození přístrojů během soutěžní hysterie.
7. Hlavní cena je překvapení a bude zveřejněna vždy na konci soutěže.

DRŽTE FORMU A ONLIŇÁČKŮM ZDAR

Idm. Nikola I. (poznámka: Idm. = uznávaný titul Idiomáčka Onliňáčka a římská I = první čili za měsíc leden)

Za měsíc leden máme oficiálně první výherkyni, slečnu Nikolu, která si vysoutěžila online jazykový kurz zdarma a pyšní se titulem idiomáčka za měsíc leden. Se slečnou Nikolou jsme udělali krátké interview, budiž je pro vás příběh slečny Nikoly inspirací a motivací.

Adéla (OJ): Jste soutěživý typ?
Slečna Nikola: „Jsem soutěživý typ. To rozhodně ano. Pravidelně se účastním soutěží na internetu, v časopisech nebo novinách, ale tak hodnotnou cenu jsem ještě nevyhrála. Vždy jsem vyhrála jen nějaké drobnosti, ale i ty velmi potěší. O soutěži jsem se dozvěděla vlastně náhodou, zapojila se a hned napoprvé jsem vyhrála…no prostě pohádka. Soutěž byla super, skvělá komunikace, organizace, všechno. Některé soutěže, typu - kdo získá více "to se mi líbí" nemám ráda. Většinou to je totiž jen o tom, kolik kdo má přátel, tolik hlasů si tudíž může zajistit.“
Adéla (OJ): Připravovala jste se na soutěž nějak speciálně?
Slečna Nikola: „Idiomy jsou velmi hravé a zábavné. Nijak jsem se na ně nepřipravovala. Některé jsem znala již ze svých školních let na střední škole. Abych se přiznala, některé jsem tipovala, mnohdy to není těžké odhadnout, co idiom samotný znamená.“
Adéla (OJ): Co byste poradila našim soutěžícím?
Slečna Nikola: „Ti, co idiomy neznají, by se měli na nějaké kouknout. Internet je plný idiomů. Tudíž není složité je najít, přečíst si je a zapamatovat. Chce to jen chviličku času c huť. Určitě není fér vyhledávat idiomy na internetu již po zveřejnění otázky. Je mi jasné, že se tak děje.“
Adéla (OJ): Potěšila Vás výhra?
Slečna Nikola: „Výhra byla pro mě překvapením. V obdobných soutěžích se většinou vyhrává maximálně jen nějaká sleva na podobné kurzy, ale celý kurz zdarma, to byl sen, ale ve skrytu duše jsem doufala, že něco podobného bude hlavní cenou. Taková výhra je jistě motivující pro ostatní. Jazykové kurzy jsou poměrně finančně náročné a ne každý si je může dovolit. Touto cestou si alespoň někdo může splnit svůj sen a studovat světový jazyk, který ho zajímá.“

Pár slov na závěr

Slečna Nikola: „Zatím jsem ještě kurz neodstartovala. Jelikož se připravuji na závěrečné zkoušky na vysoké škole a nemám na to momentálně tolik času, proto jsme si kurz nechala až na léto. Vybrala jsem si španělštinu, i přesto, že španělsky neumím ani jedno slovíčko. Chtěla jsem se naučit něco nového, něco, co bych mohla využít například na letní dovolené, případně v budoucí práci. Studium jazyků mě moc baví. Asi nejvíc mně jde angličtina, s němčinou jsem válčila na gymnáziu a nyní chodím do kurzu italštiny, která mě nadchla na dovolené. Celý italský temperament je skvělý a domluvit se v zemi, která je tak krásná, ať už svým jídlem, památkami nebo lidmi, by pro mě bylo báječné. Proto doporučuji zařadit ještě tento jazyk do nabídky.“  (Poznámka: Kurz italštiny je v pořadí. Momentálně pro vás připravujeme kurz ruštiny.)
Děkujeme za interview a slečně Nikole přejeme mnoho studijních úspěchů a mnoho štěstí u závěrečných zkoušek!

Za Online jazyky Martin Dvořák
 




Zpět na přehled článků
Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním cookies, nezbytných pro dobré fungování webu.
highslide